вторник, 06 октомври 2015

 

 

 

 

Барај книги/автори:
! Пишувај кирилица !


ДИГИТАЛНА ТВРДИНА    -    Ден Браун

ЕДИЦИЈА ПРОТЕЈ
     
  Кога непобедливата машина за пробивање на кодови на Агенцијата за национална безбедност ќе се соочи со таинствениот код што не може да го пробие, агенцијата ќе го повика својот главен криптограф, Сузан Флечер, брилијантна, убава математичарка. Она што таа ќе го открие ќе ги затресе коридорите на моќта. Агенцијата ќе биде држена во заложништво, не со оружје и бомби, туку со помош на код - толку комплексен што може да го осакати разузнавањето на САД, ако се активира. Фатена во се позаврзана бура од тајни и лаги, Флечер се бори да ја спаси агенцијата во која што верува. Предадена од сите страни, таа се наоѓа себеси како се бори не само за својата татковина, туку и за својот живот, а на крајот, и за животот на човекот што го сака.

„Во оваа убедлива приказна со брзо темпо, Браун ја заматува границата меѓу доброто и злото доволно за да ги воодушеви и патриотите и параноиците подеднакво.“ - Публишер Викли

„Мајсторски... со постепено забрзување и интензивирање на опасностите што го задржаа моето внимание уште од првата страница.“ - ПРОВИДЕНС САНДЕЈ ЏОУРНАЛ
 
     

INFO:
Димензии:     20cm / 407 стр.
I?aaaaoaa?:    Марија и Метју Џонс


>>>  Други изданија од авторот Ден Браун